28. juli 2013

Dag 19 - Hønefoss - Lunde

Nok en dag med strålende vær og mange varmegrader. Vi er på hjul i nitida og sykler i retning Vikersund langs R35. Marit kjører i forveien og sjekker neste overnatting.
Vi følger skiltet sykkelruta gjennom Vikersund, Geithus og Åmot før vi er inne på Rv35 igjen, mot Hokksund. Her er det ganske tett trafikk. Fra Hokksund følger vi skiltet sykkelrute mot Kongsberg via Vestfossen og Darbu. Vi tar av ved Krekling mot Skollenborg på Rv 286. Vi tar en kort stopp for å sjekke kartet. Da dukker plutselig og uventet eldste bror Kjetil og mamma (Margot) opp. Det viser seg at vi nå har enda en følgebil pluss en hjelperytter som vil være med å dra oss siste milene mot Lindesnes.
Fra Kongsberg blir det litt klatring på E134 over Meheia og noen saftige utforkjøringer ned til Notodden.
Herfra tar vi av mot Gvarv på Rv360, en skikkelig berg -og dal vei. Det er først når du sykler veiene du har kjørt at du merker hvor kupert det virkelig er:-)
Fra Gvarv er det litt lettere terreng på Rv36 mot Ulefoss. Herfra på Rv359 til Lunde. Her sykler vi også langs Telemarkskanalen -et flott område.
I Lunde har Marit fikset overnatting på Lunde Vandrehjem -vi blir mottatt av støtteapparatet og bordet er dekket med masse godis til sultne syklister.

Dagens distanse: 171 km
Høydemeter: 2043 m

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar